Fem fakta om Framtidens frukt

1. Vi använder naturliga medel och metoder som inte skadar människor och andra livsformer som maskar, insekter, fåglar och vilda djur när vi måste hantera skadeinsekter och svamp som hotar vår skörd.

2. Vi skapar miljöer som främjar den biologiska mångfalden. Vår odling är därför rik på växter och har många olika sorters bin, humlor, fjärilar, skalbaggar och andra nyttoinsekter som är viktiga för pollineringen.

3. Vi värnar vattnet som är källan till allt liv. Inga naturfrämmande växtskyddsmedel och ingen konstgödsel ska få rinna ner i grundvattnet eller övergöda våra sjöar, vattendrag och hav. Inga restämnen ska heller finnas kvar i frukten.

4. Vi behandlar jorden varsamt och stärker de naturliga organismer som bearbetar organiskt material, ökar mullhalt och ger våra fruktträd nödvändig näring.

5. Vi arbetar ständigt för att lära oss mer om samspelet i naturen och söker nya aromrika sorter som kan vara särskilt lämpade för ekologisk odling och vårt klimat. Våra äpplen utvecklas långsammare, har mindre volym och får därför en mer koncentrerad smak och arom.